Toiduhügieenikoolituse läbimise sagedus ja vastutajad

Toiduhügieenikoolituse läbimise sagedus ja vastutajad

Sissejuhatus

Toiduohutus on prioriteetne küsimus Eesti toidusektoris ning selle tagamiseks on toiduhügieenikoolitus oluline element. Kui sageli on kohustatud inimesed seda koolitust läbima ning kes kannab vastutust selle tagamise eest? Vaatame lähemalt, kuidas toimub toiduhügieenikoolitus Eestis ja milline on vastutus selle taga.

Toiduhügieenikoolituse läbimine

Eestis on toiduhügieenikoolituse läbimissagedus sõltuv töö spetsiifikast ja vastutusalast. 

  • Toitlustussektori töötajatel, sealhulgas kokkadel, peakokkadel ja teeninduspersonalil, peab olema regulaarne toiduhügieenikoolitus. See tagab nende teadmiste värskendamise ja kohanemise uute standarditega.
  • Toiduainete tööstuse töötajad, alustades tootmisest kuni pakendamiseni, peavad samuti läbima regulaarseid koolitusi, et tagada, et nende teadmised ja oskused oleksid alati ajakohased. 
  • Jaemüügitöötajad, kes puutuvad kokku klientidega, peaksid samuti osalema regulaarsel toiduhügieenikoolitusel.

Kohustused võivad varieeruda sõltuvalt ametikohast, kuid toiduhügieenikoolitus on üldjuhul kohustuslik kõigile, kes on otseselt seotud toidu käitlemise, valmistamise ja levitamisega

Loe täiendavalt: KES PEAVAD LÄBIMA TOIDUHÜGIEENIKOOLITUSE?

 

Toiduhügieenikoolituse eestvedamine: kes vastutab?

Vastutus toiduohutuskoolituse korraldamise eest lasub mitmel osapoolel. Esmalt on ettevõtetel ja asutustel kohustus tagada, et nende töötajad oleksid varustatud vajalike teadmiste ja oskustega toiduohutuse ja hügieeni valdkonnas. See hõlmab regulaarset koolitust, mille käigus käsitletakse uusi suundumusi, riske ja parimaid tavasid.

Toiduhügieenikoolitust on lihtsaim sooritada ja tellida SIIT. Koolitusveeb on vanim ja turvaliseim toiduohutuse valdkonnale spetsialiseerunud teenusepakkuja. Koolitus hõlmab nii teoreetilisi loenguid kui ka teadmisi kinnitavat eksamit, et tagada osalejate terviklik arusaam toiduohutusest ja hügieenist.

Valitsusel on samuti oluline roll toiduhügieenikoolituse järelevalves ja standardite kehtestamises. Terviseamet ja Põllumajandus- ja Toiduamet töötavad selle nimel, et tagada, et koolitused vastaksid rahvusvahelistele standarditele ja kohalikele nõuetele.

 

Kokkuvõte

Toiduhügieenikoolitus on süsteemne protsess, mis hõlmab nii ettevõtteid, koolitusasutusi kui ka valitsusasutusi. Kohustuslikud koolitused tagavad, et toidusektori spetsialistidel on vajalikud teadmised ja oskused, et tagada ohutu ja kvaliteetne toit kodudes ja söögikohtades. Mõistmine, et kõik osapooled mängivad selles olulist rolli, on võtmetähtsusega toiduohutuse tagamisel.

TOIDUHÜGIEENIKOOLITUS INTERNETIS

TOIDUHÜGIEENIKOOLITUS on ette nähtud kõikidele toidu käitlemisega kokku puutuvatele töötajatele, (tootmine, kaubandus, toitlustamine vm.). Koolitust aktsepteerib Põllumajandus- ja Toiduamet.
Saadaval EESTI, VENE, UKRAINA, INGLISE keeles.
Koolitus on saadaval 24/7 ehk telli ja läbi siis kui ise soovid.
Toiduhügieeni e-koolitus - Koolitusveeb.ee

Toiduhügieeni koolitus

Hind11 €
Loe edasi

Video toiduhügieeni koolituse läbimise kohta:

5 LIHTSAT SAMMU TOIDUHÜGIEENI TUNNISTUSE SAAMISEKS

  • Registreeri kasutajaks
  • Vormista tellimus
  • Maksa ülekandega või läbi pangalingi
  • Läbi koolitus
  • Prindi tunnistus või saada e-mailile

See kõik saadaval 24/7

TAGATUD KVALITEET

Koolitus on vastavuses:

  • TUNNUSTATUD EESTI HARIDUSE KVALITEEDIAGENTUURI POOLT
  • ESIMENE, VANIM NING SUURIM VEEBIPÕHISE HÜGIEENIKOOLITUSE PAKKUJA EESTIS
  • ESMATELLIJALE 100% RAHA TAGASI GARANTII!

KVALITEEDIGARANTII

Kui koolitus ei sobi, tagastame esmatellijale 100% koolituse maksumuse. Loe lisaks SIIT.

Soovid koolitust tellida?

Registreeri kasutajaks

Registreeri

Tekkis küsimus?

Võta meiega ühendust

KONTAKT