TOIDUHÜGIEENIKOOLITUS Internetis
Saab läbida nii EESTI, VENE, INGLISE kui ka UKRAINA KEELES!
Hügieenikoolituse läbinu saab soovi korral endale nüüd ka LISATASUTA INGLISKEELSE TUNNISTUSE. Vajalik neile, kes töötavad väljaspool Eestit.
Toiduhügieeni koolitus Internetis koosneb kolmest osast
Hügieenikoolituse esimene osa käsitleb toiduhügieeni valdkonda ja põhimõtteid ning peamisi toiduhügieeni määravadi tegureid. Toiduhügieeni koolituse teine osa käsitleb toiduhügieeni ohu- ja riskitegureid ning koolituse kolmas osa on seotud kahjurite, desinfitseerimise ning enesekontrolli põhimõtetega.
Iga osa lõpus tuleb osalejal täita toiduhügieeni test, mis koosneb viieteistkümnest küsimusest. Igal küsimusel tuleb ära märkida üks õige vastusevariant ning testi täitmiseks on aega 2 tundi. Test loetakse läbituks, kui õigete vastuste hulk on vähemalt 75%-i 100-st.
Testi sooritamise ebaõnnestumisel on võimalik testi uuesti teha. Peale testi sooritamist, koolituskekkonnast väljudes salvestatakse testi tulemused, mis on saadaval uuesti koolitusele sisenedes.
NB! Selleks et sooritada eksam, tuleb edukalt sooritada kõik vahetestid.
Alustamiseks registreeri endale eraisiku või ettevõtte konto ja telli koolitus. Kõik koolituse edukalt läbinud, saavad endale nimelise hügieenikoolituse tunnistuse, mida aktsepteerib Põllumajandus- ja Toiduamet.
Toiduhügieenikoolituse eksam
Toiduhügieenikoolituse eksami sooritamiseks peavad olema läbitud kõik vahetestid. Eksami sooritamiseks on aega kaks tundi.
Eksam koosneb 24-st küsimusest. Igal küsimusel on 4 vastusevarianti. Vastusevariantidest on vaja ära märkida 1 õige vastus.
Toiduhügieenikoolituse eksam loetakse sooritatuks, kui õigete vastuste hulk on vähemalt 75%-i 100-st.
Eksami mittesooritamisel blokeerub koolituskeskkond ning eksami uueks sooritamiseks tuleb tellida koolitus uuesti.
Koolitusveeb OÜ poolt pakutav toiduhügieeni koolitus on kooskõlas Toiduseadusega (§ 29) ja teiste Eesti Vabariigis hügieenikoolitust ja täiskasvanute koolitust reguleerivate õigusaktidega.
Kui Sul tekib küsimusi toiduhügieeni koolituse kohta, kontakteeru meiega SIIT.
Tutvu ka hügieenikoolituse esimese osaga tasuta SIIT.
Toiduhügieenikoolituse kvaliteedi tagamise alustega saab tutvuda SIIT.
Hügieenikoolituse õppematerjali koostaja: Küllike Varik
Õpiväljund:
Hügieenikoolitusel osalejal on olemas toiduhügeenialased baasteadmised:
- oskab arvestada toidukäitlemises esinevate ohtudega
- teab, kuidas minimeerida toidukäitlemises esinevaid ohte
- oskab täita õigeid isikliku hügieeni nõudeid
- teab enesekontrolli põhimõtteid.