Sissejuhatus
Toiduhügieen on igapäevase tervisliku eluviisi üks olulisemaid komponente, eriti kui tegeleda toidu valmistamise, säilitamise või käitlemisega. Ebaõige toiduhügieen võib põhjustada toidumürgitusi ja tõsiseid terviseprobleeme. Seetõttu on oluline teada, kuidas järgida toiduhügieeni reegleid ning miks on hügieenikoolitus iga toiduga seotud töötaja jaoks hädavajalik.
Loe veel: TOIDUHÜGIEENI KOOLITUS: MIKS SEE ON VAJALIK JA KUIDAS SEE PARANDAB OHUTUST?
Toiduhügieen tähendab meetmete ja protseduuride kogumit, mille eesmärk on tagada, et toit on ohutu ja sobib tarbimiseks. See hõlmab kõike, alates tooraine hankimisest kuni selle serveerimiseni. Eesmärgiks on vältida mikroorganismide, kahjulike ainete ja muude saasteainete sattumist toidu sisse.
Olulised aspektid toiduhügieenis hõlmavad:
Toiduhügieeni järgimine ei ole ainult isikliku vastutuse küsimus, vaid ka seaduslik kohustus toidusektoris töötajatele. Seetõttu on hügieenikoolitus oluline, et töötajad teaksid, kuidas toiduga ohutult ümber käia ja vältida võimalikke riske.
Hügieenikoolitused õpetavad töötajatele:
Regulaarsed hügieenikoolitused on vajalikud, et töötajad oleksid kursis uusimate nõuete ja praktikatega, samuti aitavad need tagada kõrge kvaliteediga toiduohutuse standardid.
Õige toiduhügieeni tagamiseks on mitmeid lihtsaid, kuid olulisi samme:
Iga toiduga kokku puutuv töötaja peab läbima hügieenikoolituse, sest see on ainus viis, kuidas tagada piisav teadlikkus ja oskused toiduga seotud riskide vältimiseks. Hügieenikoolitus hõlmab nii praktilisi oskusi kui ka teoreetilisi teadmisi, kuidas tagada, et toit püsib ohutu tarbimiseks. Lisaks on mitmetes riikides, sealhulgas Eestis, toiduhügieeni koolitus seadusega kohustuslik, kui töötaja tegeleb toidu käitlemisega.
Hügieenikoolituste läbiviimine peaks olema regulaarne, et värskendada töötajate teadmisi ja tuletada meelde õigeid töövõtteid. Koolitustel käsitletakse ka uusi seadusi ja juhiseid, mis võivad mõjutada toiduohutuse tagamist.
Igapäevatöös on tähtis järgida kõiki toiduhügieeni nõudeid, alates isiklikust hügieenist kuni toidu säilitamiseni õigetes tingimustes. Selleks peaks iga töötaja:
Loe rohkem: TOIDUHÜGIEENI OLULISUS KOKKADELE: KOOLITUS JA PÕHIPRINTSIIBID
Toiduhügieen on ülioluline, et tagada toiduohutus ja vältida terviseprobleeme. Õige toiduhügieeni järgimine aitab vähendada riski, et toit saastub või muutub tervisele kahjulikuks. Hügieenikoolitus on vältimatu osa igas toiduga seotud tegevuses, pakkudes vajalikke teadmisi ja oskusi, mis aitavad toiduhügieeni nõudeid järgida. Seetõttu peaks iga toidusektoris töötav inimene läbima regulaarse koolituse, et tagada kõrged ohutusstandardid ja kvaliteet.
See kõik saadaval 24/7
Koolitus on vastavuses:
Kui koolitus ei sobi, tagastame esmatellijale 100% koolituse maksumuse. Loe lisaks SIIT.
Registreeri kasutajaks
Võta meiega ühendust