Sissejuhatus
Toiduhügieen on iga toidukäitleja üks tähtsamaid prioriteete. Nii väikese kohviku kokal, suurköögi töötajal kui ka toidutööstuse tootmises tegutsejal on kohustus tagada klientidele puhas ja kvaliteetne toit. Selle eelduseks on teadmised ja oskused, mis aitavad vältida toidu saastumist, riknemist ning sellega seotud terviseohte.
Toiduhügieeni reeglite teadlik järgimine pole oluline üksnes õigusaktidega vastavuse tagamiseks. Õigeid võtteid kasutavad töötajad vähendavad otseselt nii majanduslikke kahjusid (nt riknenud tooraine kadudest tingitud kulud) kui ka klientide terviseprobleeme (nt toidumürgistused). Sellest tulenevalt on Toiduhügieeni valdkonnaga kursis olemine üks kõige olulisemaid elemente kvaliteetse ja jätkusuutliku toitlustustegevuse juures. Alljärgnevalt anname ülevaate, mis on Toiduhügieen, kellele on Toiduhügieenikoolitus mõeldud ning kuidas e-koolitus võib olla kõige tõhusam viis vajalike teadmiste omandamiseks.
Loe veel: TOIDUHÜGIEENIKOOLITUS: JUHEND OHUTU TOIDUKÄITLEMISE TAGAMISEKS
Toiduhügieen tähistab hügieeninõuete ja -reeglite ranget järgimist toidu käitlemise igas etapis. See algab juba tooraine hankimisest: näiteks tuleb kontrollida, et tarnijad vastaksid kvaliteedistandarditele ning et tooraine oleks korrektselt transporditud ja hoitud sobival temperatuuril. Järgmine samm on toiduainete õige ladustamine vastavalt nõuetele (nt külmketi hoidmine, ristsaastumise vältimine). Kõige lõpuks tuleb pöörata tähelepanu ka toidu töötlemise ja serveerimise protsessile, tagamaks et toidud oleksid nii ohutud kui ka maitsvad.
Olulised teemad, millega Toiduhügieen tegeleb:
Toiduhügieen on terve süsteem, mis seob omavahel mitmed erinevad etapid, et välistada toiduga seotud ohud ja tagada klientide turvalisus. Pädeva personaliga ja korrektselt läbimõeldud protsessidega ettevõtted tõstavad nii enda mainet kui ka kliendirahulolu.
Kellele on Toiduhügieenikoolitus mõeldud?
Toiduhügieenikoolitus on vajalik laiale sihtrühmale, sest toidu käitlemisega puutuvad kokku paljud valdkonnad:
Kõigil neil on ühine eesmärk: tagada ohutu, puhas ja klientide tervist hoidev toidukäitlemine, mis on võimalik ainult selgete Toiduhügieeni põhimõtete ja oskuste abil.
E-koolituse eelised
Kokkuvõte
Toiduhügieen on iga toitlustus- ja toidutootmisettevõtte nurgakivi, mis aitab tagada ohutud ja kvaliteetsed toiduained alates tooraine vastuvõtmisest kuni lõpptarbija taldrikuni. Korrektsed hügieenipraktikad toovad endaga kaasa suurema klientide rahulolu, vähendavad kulusid, hoiavad töötajate tervist ning toetavad üldist professionaalset mainet.
Selleks, et vajalikud teadmised ja oskused oleksid kättesaadavad võimalikult paindlikult ja efektiivselt, on Toiduhügieenikoolitus üha enam levinud e-õppe vormis. E-koolitus aitab säästa aega ja ressursse, võimaldades samal ajal saada põhjaliku ülevaate olulisematest teemadest, mis mõjutavad otseselt toiduohutust ja ettevõtte edu.
Vali oma töötajatele veebipõhine Toiduhügieenikoolitus juba täna, et tagada ohutu, puhas ja usaldusväärne toidukäitlemine ning tõsta oma ettevõtte mainet toidusektoris. Selline teadlikkus ja valmisolek on hindamatu investeering, mis tasub end korduvalt tagasi – nii tervises, majanduslikus kasus kui ka püsivas kliendirahulolus.
Loe veel: TOIDUHÜGIEENIKOOLITUS – PÕHJALIK E-KOOLITUS OHUTU TOIDU TAGAMISEKS
See kõik saadaval 24/7
Koolitus on vastavuses:
Kui koolitus ei sobi, tagastame esmatellijale 100% koolituse maksumuse. Loe lisaks SIIT.
Registreeri kasutajaks
Võta meiega ühendust